Ένας σύγχρονος και πλήρως εξοπλισμένος ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στον οποίο φιλοξενούνται οι δράσεις της Cities In Balance, διαλέξεις, εργαστήρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.

Ο χώρος επίσης διατίθεται για μαθήματα, σεμινάρια, workshops, παραστάσεις, φωτογραφίσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και άλλες εταιρικές και ιδιωτικές εκδηλώσεις κατόπιν συνενόησης. 

Για περισσότερες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ σχετικά με την ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ του χώρου για εκδηλώσεις επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο +30 6974 771338. 

Το Εργαστήριο του Θόδωρου, στεγάζεται σε κτίριο του 1990 το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό τον σκοπο από τον ίδιο τον γλύπτη Θόδωρο (Παπαδημητρίου) και τον αρχιτέκτονα Ηλία Γουναρόπουλο – γιό του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου. Το Εργαστήριο βρίσκεται πάνω από την υπόγεια πηγή της Γαργαρέττας στο Κουκάκι ακριβώς έξω από τα αρχαία Θεμιστόκλεια τείχη, σε μια περιοχή η οποία χρησίμευε για αιώνες ως κοιμητήριο για τους λιγότερο προνομιούχους. Στο χώρο του εργαστηρίου έχουν διατηρηθεί στοιχεία που μαρτυρούν αυτό το παρελθόν διατηρώντας ζωντανή την ιστορία της Αθήνας.

Στο χώρο αυτό εργάστηκε ο γλύπτης Θόδωρος τις τελευταίες δεκαετίες της ζωης του. Τα έργα που βρίσκονται στο χώρο είναι κυρίως από τις ενότητες Σπουδαστικά, Πύλες, Δελφικά, Ισορροπίες, Χειρισμοί, Μεταίχμιο, Καρυάτιδες, αλλά και μακέτες, βιβλία, κατάλογοι και αφίσες από τα μέσα του 1950 έως τη δεκαετία του 2010.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Το Εργαστήριο του Θόδωρου βρίσκεται στο Κουκάκι, 5 λεπτά από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το Μουσείο της Ακρόπολης και 7 λεπτά από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Εξυπηρετείται από 2 σταθμούς Μετρό, Συγγρού – Φιξ και Ακρόπολη. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Το Εργαστήριο του Θόδωρου για την περίοδο Ιαινουαρίου -Ιουνίου 2023 είναι ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού τις εξής μέρες και ώρες:

Πρωινές ώρες 11:00 -14:00 τις καθημερινές Δευτέρα-Παρασκευή. 

Απογευματινές ώρες 18:00-20:00: Τρίτη και Παρασκευή.

Η επίσκεψη στο Εργαστήριο του Θόδωρου είναι δωρεάν για όλους

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Ξεναγήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν για 4-25 ατόμα με αντίτιμο 5€/άτομο. 

Για μικρότερες ομάδες το συνολικό αντίτιμο για τη ξενάγηση είναι 20€.  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected] ή στο +30 6974 771338.